zaterdag 12 december 2015

Kia Ora!

Taupo, 12 december 2015

Met inmiddels bijna 2000 km op de teller hebben we eindelijk tijd en wifi om een blogspot te schrijven! Daar gaat ie dan;

[Eerder geschreven maar niet gepost]

"08 Dec '15, Auckland - Na een week in de Northland een kleine update. We hebben een, na een boel gevoelens van onzekerheid, auto gekocht op de Sunday car market en ze heeft zich nu al bewezen tot een trouwe reispartner. Een heerlijke Toyota Lucida uit 1998 met een luttele 220.000 km op de teller, na de koop uitgerust met kratjes vol proviand konden we dan eindelijk op pad.

01-04 Dec '15, Bay of Islands - Pahia & Russel - heftige open sea kayak trip gemaakt. Verzuurde armen... En... Dolfijnen!!! Wilde dolfijnen op de zee naast onze Kayak! In your face!

Pauzes op bounty eilandjes, verzuurde armen, zwemmen in de zee, verzuurde armen, kamperen op een onbewoond eiland en vervolgens met een verzuurd lichaam wakker worden tussen de schapen op Urupakupaku. En, op de terugweg, een zeehond gezien die onze verzuurde armen met medelij gadesloeg."

Dus.

Vanaf daar onze route:

Oakura - Cape Reinga - Tapotupotu - Kaihu - Waipoua - Auckland - Tauranga - Bay of Plenty - Manganui - Lake okareka - Taupo

Teveel om met de vinger op de smartphone in een uurtje te tikken. Hierbij een opsomming:

We hebben de zon zien opkomen en ondergaan voor ons tentje aan meren en zeeen,  gelopen in het woud tussen de silver ferns, gezwommen in de zee, veel gereden door het steeds veranderende prachtige landschap, grote en oude kauri bomen bezocht, op de spirituele noordelijke Cape Reinga twee zeeën samen zien komen, over schitterende baaien gelopen, schelpen verzameld op het strand, Maori's zien dansen (ok, vraag hier later nog maar eens naar, goed verhaal), geisers zien spugen en hun zwavel geroken...! Mooie ontmoetingen met locals en medereizigers, onze eerste hitchhikers meegenomen...

...en JAWEL: EEN KIWI GESPOT!!! Na 2 nachten met ingehouden adem stilzitten in het donkere bos van het Trounson Kauri Park tussen de glow worms was 'ie daar dan eindelijk: het nationale symbool van Nieuw Zeeland, een reïncarnatie van de dodo, een stuk filet op twee poten die enkel een glimp van zichzelf liet zien (het was fucking donker),  maar toch, hij (of zij..) was prachtig.

Welnu, we zitten in Taupo, aan het grootste meer van Nieuw Zeeland waar we hopen morgen een grote sappige forel aan de haak te slaan. Ondertussen warmen we ons op voor onze eerste meerdaagse walking track over het Tongariro Northern Circuit, een vierdaagse Great Walk door een vulkanisch gebied langs o.a. Mt. Doom.

Vanuit onze private double room in het Rainbow Hostel, luisterend naar foute Duitse rapmuziek uit de kamer hiernaast,

Liefs.

D&Y

17 opmerkingen:

  1. Wauw! Wat een mooi avontuur! We zijn erg benieuwd naar de foto's als jullie terug komen. Fijn om weer wat van jullie te horen! We zijn hier stiekem wel jaloers op jullie. Geniet van alles daar! En succes met de grote track! Dikke knuffel Bas en Marloes ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig, en dat alles in de eerste week al, blijf genieten van het avont(d)uur!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He leukerds,

    Wow wat een belevenissen al, heel leuk om over te lezen. En meteen al dolfijnen gespot, hoe tof! Dat waren die verzuurde armpjes vast wel waard.. ;-)

    Hopelijk voelt het inmiddels al vrijer dan zomaar een weekendje weg, nu al zulke onvergetelijke dingen meegemaakt, dat neemt niemand van jullie af! Nou, kom maar met die pic's van de forelletjes, ben benieuwd. En natuurlijk nóg meer foto's van de rest waar jullie ons zo heerlijk jaloers mee kunnen maken..

    Geniet ze en dikke kus Ellen! Xx

    P.s. Leuke schrijfstijl :-)


    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmm lekker genieten, en later wil ik zeker meer weten over de dansende Maori's. Haka-style of, gekker, iets met jullie in den hoofdrol!
    Enjoy R.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Schatjes! Wat een mooie verhalen! En wat hebben jullie al veel gezien en gedaan! Echt heel gaaf! Idd, die dansende Maori's klinkt interessant haha! Hoe gaat het ondertussen met de verzuurde armen;P? En die Kiwi lijkt me echt een grappig beestje. Zal hem snel eens opzoeken in mijn dikke biologieboek:)! Die Great walk lijkt mij ook erg mooi, volgens mij is het gebied daar echt ongerept en prachtig! Nou, heeeel veel plezier nog en geniet ervan! Kus Cornelia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey lieverds, zo te lezen hebben jullie het uitstekend naar de zin :) geniet lekker van al het moois dat jullie nog gaan zien en beleven!! We zien uit naar jullie verhalen! Dikke knuffel en kus Vincent, iris & emma

    BeantwoordenVerwijderen
  9. He schatjes, want een leuke verhalen om te lezen geniet er van. Ik hoop nog meer van zulke verhalen te lezen! X Yarno

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hey Dikke Poepjes,

    Wat zou ik graag in jullie schoenen staan en midden in de Niew-Zeelandse natuur met iemand samen de zon onder zien gaan en op zien komen!! Dat is toch op zo'n moment de essentie van het leven mee pakken?? :)

    Vind Dennis een beetje naakt zonder snor, lijkt wel een slapend garnaaltje!

    Fijn dat jullie samen zo'n mooie ervaring aan het hebben zijn met zijn 2tjes!

    Heeel erg bedankt voor het lieve en ook dure sms'je om mij te feliciteren!
    Verwacht wel dat jullie om mij te eren wel een stuk of 6 a 7 biertjes extra naast dat ene biertje hebben gedronken!!LOBI!

    Ik wel in ieder geval (hehe)
    (Miste jullie toch stiekem wel op mijn verjaardag hoor)

    XXX-jes en liefde uit kaasland,

    Jelmer

    P.s.

    Sappige forel/M.t.Doom/Deutsche?! Let op jezelf he!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. He toppers!
    ff op kerstavond jullie blogjes lezen. Mooi dat jullie enorm genieten van jullie avontuur. Stiekum even meegenieten en dromen van dat waar jullie mee bezig zijn.
    Heel veel mooie avonturen toegewenst van deze zijde en dat jullie een fantastische kerst mogen hebben aan de andere zijde van deze aardkloot.

    Groet Koos

    BeantwoordenVerwijderen